Summa sidvisningar

söndag 27 februari 2011

Dunker

En tur till Dunker i går på mat och fika, kameran med i hopp om att hitta roliga motiv.


Men eftersom allt ute är vitt och tråkigt blev det lite bilder innomhus, bl.a detta övergivna 6-våningshus.

Ja, en och annan bild utomhus blev det ju förstås. Full fart runt foderbordet, dessa två jagade bort andra rådjur som försökte sig fram.

lördag 26 februari 2011

Konst ?

Konst....tycker vissa.
Själv tycker jag det är konst/igt att dessa konstnärer inte gör något vettigt av det. Köp ett staffli och färg, börja måla hemma, ta kort och publicera på ett eller annat vis. Säkerligen får det mer uppmärksamhet, positiv dessutom.
Troligen finns det moment av spänning med i bilden, att bli upptäckt av förbipasserande t.ex.
Just detta ställe (Eskilstuna vattentorn) är perfekt för endamålet. Konstnärerna kan jobba ganska ostört eftersom det finns bara en väg upp och man syns på långt håll.
Mej såg dom dock inte i tid, har några bilder som skulle kunna ställa till det för dom. 

fredag 25 februari 2011

Fredag=Guinness

Guinness är väl något av Irlands nationaldryck.
Även om irländarna själva tycker att en Guinness ska drickas på Irland och helst i Dublin, så funkar den bra här på Mossebovägen också. Och nyttig är den, innehåller antioxidanter som är bra. En annan sak som är bra med Guinness är att den kan stå hur länge som helst och fortfarande vara lika god. Den ska ju drickas rumstempererad och saknar kolsyra, kan varken ändra temperatur eller bli avslagen.

onsdag 23 februari 2011

Energi

När det blir så här kallt går det åt lite bränsle. Det gör ont i plånboken varje gång jag hör det rasslar till i matarskruven till pelletspannan. Vid -20 går det åt 27-28 kg pellets/dygn, en droppe i havet jämfört med EEM's värmeverk. Det slukar vid samma temperatur ca: 160m3 flis i timmen.

måndag 21 februari 2011

40 års kalaset

Kalas i helgen som var. Det var stort åldersspann på deltagarna, från 2 år och upp till dessa två herrar. Som för övrigt lämnade tillställningen bland dom sista.

söndag 20 februari 2011

Bilder från vattentornet






Eskilstunas stolthet från annorlunda vinkel.

"Hackspettar" delas in i 28 olika släkten, varje släkt består av olika arter. Han på bilden är en vanlig större hackspett. Tror jag knäppte 100 foton på hackspettar denna eftermiddag. Svårt att få bra skärpa på långt håll när huvudet rör sig 10ggr/sek och kameran klarar 3,7 foton/sek.