Summa sidvisningar

tisdag 28 juni 2011

Stadsparken



Två fåglar som man oftast inte kan anklagas för att vara färglada.

söndag 26 juni 2011

Igge


Igge har fått minst 7 ungar, som inte är det minsta blyga. Inte Igge heller för den delen.
Fortsättning följer

torsdag 16 juni 2011

Igge

Vad fel man kan ha.
Igge irrar runt på våran och grannens tomt efter mat, och jag har trott att han ska äta upp våra blommor och grannens grönsaker men det var ju helt fel.
Igelkotten är köttätare, han äter möss, sorkar mullvadar m.m . Han äter också alla sorters insekter, mångfotingar larver och maskar. Han snor ägg för fåglar som ruvar inom räckhåll. Vad han INTE gör så är det att äta orm eller att dricka mjölk från sovande kor, dels för att hans mun är för liten men också att den får diarré. Därför ska man inte ge dom mjölk, utan vatten.

onsdag 15 juni 2011

Tillökning i familjen

Fluffis heter den nya tjejen i familjen. Hon är en cremefärgad guldhamster (heter så). Än så länge är jag den enda hon låter sig bli upplockad av. Det kommer säkerligen fler bilder på henne när någon annan kan kolla henne och jag kan sköta kameran.

tisdag 14 juni 2011

Professor Balthazar


Denna skapelse med tilhörande styrskåp ser ut att vara en uppfinning av Professor Balthazar.
Men det är det ju inte, det är en generator som levererar ca: 2,7Gw/h (2.700.000 Kw/h).
Det är ungefär vad 100 villor med direktel har som årsförbrukning.
Under generatorn sitter en turbin (i detta fall en Kaplanturbin), som en propeller som snurrar av fallhöjden på vattnet.

lördag 11 juni 2011

Våtmakens "mudderverk"

Våtmarken "bassänger" är grunda och svanen tillsamman med många andra "långhalsar" betar av botten. Just efter ungarna kläckts och nå'n månad frammåt har dom fokus på annat än att äta, nämligen att hålla inkräktare borta och hålla ordning på familjen. Dom här ungarna är 2-3 veckor gamla och är säker flyfärdiga om 7-8 veckor. Ett absolut måste att kolla in första flyturerna....

torsdag 9 juni 2011

Fiskgjuse

Svårflörtad den här också, vill inte vara med på bild. Inte på nära håll i.a.f
Full zoom 640mm, solen rakt i nyllen och blåst. Knappt värt att publicera bilden p.g.a den dåliga kvaliten men det är första rovfågeln som fastnat så den får vara med. Rovfågel? Ja, det kanske den kan kallas även fast den bara äter fisk.

onsdag 8 juni 2011

Mossebomix: Lika som bär

Mossebomix: Lika som bär: "Skäggdopping med sina ungar, som man skulle kunna tro att dom tillhör någon annan. Inte lika till utseendet för fem öre, däremot lika skygg..."

Lika som bär

Skäggdopping med sina ungar, som man skulle kunna tro att dom tillhör någon annan.
Inte lika till utseendet för fem öre, däremot lika skygga och duktiga på att hålla andan, 50 meter utan problem (inte vet jag men dom kan försvinna på en gång lika länge till).

tisdag 7 juni 2011

Gamar

Idag får Silvertärnorna vara Gamar...

Gam 1: Du Flax... Vad ska vi hitta på?
Gam 2. Vet inte... Hitta på nåt!
Gam 3: Nu vet jag, vi flaxar över till östsidan av Våtmarken! Dom har alltid nåt kul för sig vetdu.... Nåt hålligång vetdu...

Gam 1: Nääääe... Inte jag inte... Det är nog rätt dött överallt...
Gam 3: Du vill ha det dött va? Haahahahaha....
Gam 2: Jääättekul...

Gam 1: Okej... Så vad gör vi då?
Gam 2: Vet int'... Hitt' på nått...

Etc..

måndag 6 juni 2011

Äntligen

Tror jag har 100 oskarpa bilder på Storskarv, i luften.
Det här är den första bilden där den är någorlunda åtkomlig.
Det finns okärpa i här också men får duga för att vara taget med 530mm (330x1,6) utan stativ i 12m/s.
Absolut den skyggaste fågeln av alla i våtmarken.
Vill få till en bild lite närmare så man kan se dom gröna ögonen

torsdag 2 juni 2011

Ambulanshelikoptern

Den landar på Djurgården intill skolan och Mälarsjukhuset och hämtar upp någon patient som ska till Akademiska i Uppsala eller Astrid Lindgrens. Är det ett kort stopp är det också bråttom.
Dubbelbottnad känsla att höra den komma över hustaket, ibland flera gånger i veckan. Dels för att det är någon som råkat riktigt illa ut men också att det är någon som överlever på grund av att helikoptern finns.

onsdag 1 juni 2011

ROGGBIV

ROGGBIV är en minnesregel för färgerna i regnbågen och står för Röd, Orange, Gul, Grön, Blå, Indigo och Violett, som egentligen inte är en båge utan en ring ( om man ser den uppifrån).
Regnbågen och färgerna har förknippats med allt möjligt genom åren men just nu är det HBT "rörelsen" som gjort den till sin symbol i kampen för att få respekt och tolerans från oss o/vanliga.