Summa sidvisningar

söndag 15 januari 2012

Skridskosegling (tror jag det heter)

Vet inte riktigt hur detta slutade, det gick riktigt fort ibland. Bilderna är av absolut sämsta kvalitet men det vore synd att inte visa några av dom i.a.f.
Utan stativ, full zoom (640mm) minusgrader, inga handskar, blåsigt på en glashal berghäll får bli min ursäkt. Ska absolut tillbaka och fota med bättre förutsättningar.

Nästa gång blir det att gå ut på isen för att komma närmare, igår var isen 5-6 cm tjock och det knakade obehagligt, i bakgrunden på bilderna syns också öppet vatten så jag blev kvar på land.























Dagens jubilar går in för landning.

söndag 8 januari 2012

Våtmarken




















Om drygt två månader börjar dom första återvända.
Först kommer "kortflyttarna" som övervintrat i  mellan-Europa och som klarar sig med mat även om alla isar inte gått upp (änder, svanar och lite småfåglar).
Sen kommer rovfåglarna, häger, dopping m.f och sist kommer insektsätarna (svalor t.ex).
Såå... i början på mars lär det börja röra sig i träsket, just nu är där bara två svanfamiljer kvar.

lördag 7 januari 2012

Vilsta



























I ett försök att hitta ett alterrnativ till våtmarken gick turen idag till Vilsta. Precis som i våtmarken finns här gott om levande motiv som är att föredra, det ger sig självt liksom, bara att panga på.
Värre är det med landskap, porträtt, macro m.m. Det är lite pyssel att få till och där finns varken tålamod eller utrustning.... än så länge. Nedersta bilden är tagen 20-30 min innan "blå timmen", med lite tålamod hade det blivit andra färger.

fredag 6 januari 2012

Tomtar

Fas 1 "demontering av Jul" inledd, tomtar och lite annat smått åker först. Granen och Julstjärnor får hänga kvar ett tag.